Pirátské menu na floridský způsob

Pirátské menu na floridský způsob

(KARIBIK) Tenhle lokál sice není zrovna za humny, ale o to větší lákadlo může představovat pro cestovatele, znavené zámořským putováním po mysu Canaveral a nebo po proslulých bažinách a močálech floridského národního parku Everglades. Jeho název Pirate Republic Bar (Bar pirátské republiky) přitom dává vzpomenout na časy, kdy Florida bývala častým terčem nájezdů jak pirátů a korzárů, tak jejich španělských pronásledovatelů, a pobřeží dodnes lemují pevnůstky, stavěné na ochranu před útoky z moře.

Zatímco však v Praze se pirátským pohostinstvím zrovna dvakrát nedaří a stylový restaurant San Miguel ve Švehlovce na Praze 10 „převálcovala“ asijská konkurence, na břehu řeky New River ve Fort Lauderdale (mezi Miami a West Palm Beach) vyrostl před několika málo lety podnik, kde si na nedostatek zájmu stěžovat rozhodně nemohou.

Zdejší Pirate Republic Bar založili Roberto a Claudia Gueriosovi, kteří zdejší romantické přírodní zákoutí objevili v roce 2005 a v červnu 2009 zde už otevírali za účasti 2500 vyhládlých zvědavců z blízkého i vzdáleného okolí dvoupodlažní podnik v pirátském stylu pro pět stovek hostů.

Zatímco horní podlaží nabízí několik pokojů a salónky pro pořádání svatebních hostin, firemních večírků a akcí pro uzavřenou společnost, přízemní část zdobí stylový bar s bezpočtem pirátských artefaktů a přízemním lokálem, kde se servírují vynikající pokrmy z mořských plodů a grilovaných specialit, inspirovaných karibskou, jihoamerickou, americkou a středomořskou kuchyní. Hosty jsou přitom jak vyhládlí cestovatelé, tak místní rezidenti, pro které je zdejší kuchyně natolik přitažlivá, že si často berou jídlo i sebou domů.

Zatímco nad přípravou jídel pro labužníky dohlíží Claudie, Roberto se stará o pravidelný přísun čerstvých surovin, bez nichž žádná dobrá kuchyně, jak by vám vysvětlil šéf Pohlreich, nemůže samozřejmě existovat.

Součástí pohostinského zařízení, které mimochodem skýtá úchvatné vyhlídkové panorama po okolí, jsou i venkovní piknikové stoly se slunečníky a program tzv. šťastných hodin (od 16:00 do 19:00), kdy se nalévá za symbolickou respektive hodně sníženou cenu (výhody takového opatření jsou nasnadě – abyste do půl hodiny nepadli totálně zlinkovaní pod stůl, musíte se něčím zasytit, takže přijde k dobru pořádný gáblík a nakonec jsou všichni spokojeni).

Velkou – a stylovou – předností baru je i jeho snadná dostupnost po vodě (to v případě již zmíněného hostivařského San Miguela bohužel neplatilo). Bar má totiž své vlastní přístavní molo, u něhož mohou kolem proplouvající lodě a jachty bezplatně (!) zakotvit. Pokud však máte poněkud větší šíf, je lépe si parkovací místo „zabukovat“ po telefonu alespoň den předem. Zdejší molo je navíc stálým parkingem pro lodní taxíky, takže nehrozí, že byste po zavírací hodině museli přespat v blízkém rákosí.

 

Komentáře nejsou povoleny.